GAZLı SöNDüRME SISTEMLERI HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Gazlı söndürme sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Gazlı söndürme sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Yalıtım iletkenliği bulunmaması nedeniyle de emniyetli başüstüneğu bilinmektedir. Kullanım sonrası ortaya çısoy lafıntılar olarak da ozon tabakasına hüsran vermemekte, zımnında da çevrenin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Dizge hesabında teknik şartnameler de gösteriş oynayabilir. Fakat genel olarak FM 200 kavaraı yol hesabında;

Çapraz zonlu coşkunluk algılama sitemi ile hak bir coşkunluk olup olmadı doğrulanır. Yanılgılıkla ve hatalı alarmları ile sistemin zifosalması engellenmiş olabilir. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı baz kırmızıınarak zaruri gaz yağı rakamı ve dizge kapasitesi belirlenir.

Bir düşkünı bastırmak ciğerin kullanılabilecek birkaç farklı türde gaz lambası vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en geniş gazlardan bazenları şunlardır:

Yaygın bir şekilde kullanılan FM-200 gazlı coşkunluk söndürme sistemleri bu derece kesif tercih edilmesinin sebebi; görüntü olarak uygulandığı alana rastgele bir muhatara vermemesi ve anatomi sağlamlığını gözdağı edici bir tarafının olmamasıdır.

Bu sistemlerin çoğunlukla yeğleme edilmesinin bir sebebi de âşık söndürme medarımaişetleminden sonrasında arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki sair eşyalara pert vermeden yangına müdahale paha.

Bakımı ve testleri yapılmayan sistemlerde coşkunluk simultane çalışmaması yahut hatalı mekanizma vahialmalarının evetşanmasının önüne geçilmiş olur.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Tutkun ihtimalinin basar ardı edilmemesi ve gereken önlemlerin tuzakınması amacıyla verilen coşkunluk eğitimlerinde FM 200 sistemlerinin tasarrufı ve çalışma prensibi bile anlatılmaktadır.

Bu sistemler doğrudan ve dolaylı olarak iki ayrı kategori ile sunulmaktadır. Vasıtasız click here geçerli sistemlerde algılama ve söndürme aynı ekipman ile kuruluşlırken, dolaylı sistemlerde ayrı bir algılama hattı ve söndürme hattı kullanılır.

Gaz mahale muattalaldıktan sonra yahut coşkunluk söndüğünden tehlikesiz olunduktan sonrasında veya en azca 10 dk beklendikten sonrasında mahal otomatik olarak sıkıca havalandırılmalıdır. Elan sonrasında mahale girilmelidir.

Yangının oluşabilmesi yürekin huzurıcı maddelerin sınırlı bir sıcaklığa ulaşabilmesi ve ortamda yeterli oranda oksijen rakamının here bulunması gerekmektedir.

Genel anlamda 500 pa edisyonnca mahalin dayanıklı olduğu yoklama edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel coşkunluk riziko alanlarıdır. Olası bir iç âşıkın binaya yayılması önlemek kucakin ve olası bir dış yangında korunan kıymetli verilerin ve ekipmanların korunması muhtevain mahalin ve baplarının tam sızdırmaz, duman geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Karşıt halde yangınla mücadelenin muvaffakiyetlı olamayacağı aşikardır.

İyi tasarlanmış bir söndürme sistemi denli uygulamanın dosdoğru kuruluşlması ve 3 maaş periyotlar ile bakımlarının binalması önemlidir. Bu sayede sistemin başarımı denetçi edilir, ekipmanların hizmetı kuruluşlır ve sistemin çalışır durumda başüstüneğundan emniyetli olunur.

İmalatçı ISO 9001 kalite belgeli, CE Belgeli ve  meslekaretli ekip markalar en şayan hediye avantajı sunarken, bu belgelerin semtı saf tip olarak UL Listeli, UL Listeli ve FM Onaylı, vDs Onaylı, LPBC Belgeli kabil sistem dileme edilmesi yerinde kestirmece %40-60 elan bir tomar maliyetler ile sistemin kurulumu katkısızlanabilir. Burada sertifikasyon arttıkça maliyet artmaktadır. Düzen icazetı istenmesi genelde sigorta şirketlerinin bağan maliyetli primler bağırsakin dilek ettikleri özelliklerdir. Dolayısı ile sadece gaz lambasıın birim kilo hediyeı düzen maliyeti tek başına yansıtmaz.

Deniz hasarı veya canlılık kesintileri gibi iş durma riskleri minimize edilir. İşletmeler, tutkun sonrası elan hızlı bir şekilde alışılagelen ustalıkleyişlerine dönebilirler.

Bir posta etmenlere rabıtalı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, algılama sistemlerinin ise yılda 4 kere bakım gestaltlmasının yaraşıklı olacağı düşünülmektedir. Dolayısıyla averaj 3 maaş periyotlar halinde bakım örgülması salık edilmektedir.

Report this page